Fisketur til Tisleia

P1010711-red

Etter at det ikke ble noen tur til Hemsedal denne sommeren, valgte vi å ta en tur til Golsfjellet/Valdres for å prøve lykken i Tisleia. En flott elv, men vi var uheldige, da vannstanden dagen før vi ankom ble betydelig mindre, da lukene ble stengt i Tisleifjorden.

Ole-Jørgen hadde fisket der før og hadde noen plasser vi ønsket å prøve. Første forsøk ble lagt til nedre del av elva nesten ved utløpet til Ølsjøen, et fantastisk flott område for fluefiske. Lett å vade, og mange flotte områder å prøve, lette stryk, roligere områder alt på ett sted .
Det ble ikke noe fisk den dagen, ekstremt lite vak, selv om det klekket om ikke i de store mengdene. Det var ikke bare oss to som hadde funnet denne plassen, for vi fikk snart besøk av flere ferdig «påkledd» vadeutstyr, men ingen fikk noe som helst.
Om kvelden var det midsommerfest på campingplassen hvor vi hadde innlosjert oss, og etter noen øl, fikk vi noen lokale fiskere til å komme med noen av sine lokale hemmeligheter, noen av dem måtte vi bare prøve neste dag, så derfor bar det oppover til demningen ved Tisleifjorden, nedstrøms der skulle det være en god plass, men vi som begge er noe dårlige til beins, og med dårlige rygger, måtte gi opp, da det foregikk anleggstrafikk – bygging på og i nærheten av demningen, og da ble det for langt – vanskelig å komme dit vi ville. Vi kjørte litt lengre oppover til Flya som også skal ha bra fisk, men der var det flom elv, så det var bare å gi opp.
Vel det var ikke annet å gjøre enn å dra ned til campingplassen å forsøke der. En flott bakevje som var helt ok å vade i, resulterte i en brukbar fisk, og noen få napp. Vi undret oss at det ikke var vaking, da det klekket brukbart. Vi forsøkte også mark, men like dårlig det.
En flott tur hadde vi, og lysten til å reise tilbake, ikke minst nederst i elva er stor, for der var det virkelig flotte plasser for å svinge fluestanga, og veldig godt å vade.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.