Nappstraumen 2022

Da er årets tur til Lofoten over. Mye vær og ikke noe skrei i Vestfjorden. Lokalt fiskemottak i Napp ble redningen. Her fikk vi vite at skreien sto lenger nord og vest. Her sto også silda.

En flott tur hadde vi, og tror nok at vi kommer tilbake.

Vi fikk en dag med bra vær.
Selv timer med leting etter fisk gav lite resultat.

Årets sommertur

Årets sommertur var en hyggelig og lite stresset tur. Eneste negative var hotellet – Bergstaden hotell på Røros var rett og slett elendig.

Vi hadde to dager hvor vi vandret rundt i Røros, koste oss med god mat. Været var med oss sol, men ikke for varmt.

Etter Røros gikk turen via Folldal til Venabygd fjellet hvor vi overnattet på Venabygd Fjellhotell, som kan anbefales.

Nappstraumen

Etter at vi har måttet avlyse tur til Nappstraumen 2 år på rad pga. Corona virus, håper vi på at det blir tur i mars 2022. Vi er alle fullvaksinert, og blir ikke situasjonen verre enn nå så er vi på plass.

Ny hytte på Hardangervidda.

Da har jeg sammen noen gode venner fått leid ei lita hytte på Hardangervidda sammen med fiskerett i et større vann. Hytta har vi på åremål i 5 år.

Flott fisk er der også..

Lofoten 2018

Da er alle planer stort sett ferdige og jeg gleder meg til nok en tur til Nappstraumen og Lofoten.
Reisen opp blir enklere i år, da vi flyr helt frem til Leknes, og da er det bare en kort kjøretur på ca. 10 min. frem til der hvor vi skal være.

Kan vi oppleve noenlunde det samme som i 2017, blir det bare en fantastisk opplevelse. Kanskje vi igjen får problemer med bagasjevekt på flyet?

Her skal vi være i en uke.

På plass i ny leilighet

Da er vi innflyttet og har begynt å få på plass tingene våre, men hvor mye vi har…  Den nye leiligheten er marginalt større enn den vi flyttet fra, så da skal det også være plass til alt vi hadde, men fy flate hva vi har.

I dag har vi også fått vinteren her med snø – mye snø. Vi rakk akkurat å få flyttelasset innomhus så begynte det å drysse hvite snøfnugg ovenfra.   Det har i løpet av natta og dagen i dag kommet minst 20 cm. Måtte en snartur til Drammen og gamle leiligheten for å vise vaskefolka jobben de skulle gjøre for oss.

Samtidig med flytting er planene lagt for neste års store havfisketur som igjen går til Nappstraumen. Gleder meg enormt. 5 gode venner, min sønn og jeg reiser til Leknes 11.4 🙂

Flyttinga nærmer seg.

Da har vi hatt ferdigbefaring i leiligheten sammen med Trysilhus egen meget gode kontrollør. Her ble ikke en eneste detalj oversett. Stort sett var det malerne som fikk litt å gjøre.

Vi ble også overrasket over at vi slapp å flislegge mellom benkeplate og overskap på kjøkken. Det skulle ikke være med i leveransen, men var likevel på plass. Vi hadde nok ikke valgt den løsningen selv, men mindre arbeid for meg.

Om 2 uker er det overtagelse. og da vil det gå slag i slag den helga med å få på plass hvitevarer. 

Flytting

Da er det tid for pakking. Leiligheten er solgt til en god pris, og nyer snart innflyttingsklar. Vi gleder oss.

Fiskekonkurranse på Rødtangen

Søndag 9. oktober arrangerte Drammens Sportsfiskere sin «sjøfiske høst» fiskekonkurranse. Fantastisk vær, med lett bris og 7 – 10 grader. Bare synd at fisken ikke var på bedtet.

Flott Sjøørret
Lloyd

Lloyd var fornøyd, da han var så heldig å få en virkelig flott sjøørret på ca. kiloet og dermed vant han konkurransen. Jostein og Odd var agnfiskere og fikk opp et par mindre flyndrer, mens jeg selv måtte nøye meg med en enkel makrell på 290 gr,

 

Jostein og Lloyd,

 

Høst tur til Averøy.

Det ble en flott tur til Averøy. Strålende vær, ja helt utrolig vær, og fisket var som forventet veldig bra .
Vi fikk bra med storsei 4 – 10 kg størrelse, torsk opp til 12,4 kg, og lange opp til +14 kg. Noen flotte lyrer og hyse.

 

 

 

 

Da kan vi ikke være misfornøyde noen av oss. Til sammen hadde vi ca. 80 kg frossen – vakuumpakket fillet var resultatet etter 2 dager på haver med oss hjem.

 

Jostein og jeg dro ut lørdagen med en mindre båt for å forsøke å se om det skulle være mulig å finne ei kveite eller tre, men vi må nok skylde på mangel av lokalkunnskap siden vi kom tilbake til hytta uten.

Jeg fikk dessverre ikke testet den nye snella da vi hadde litt dårlig plass når vi reiste oppover, men det kommer.

Vi la også planer for neste tur som går til Leknes i Lofoten i begynnelsen av april 2018.