Nappstraumen 2022

Da er årets tur til Lofoten over. Mye vær og ikke noe skrei i Vestfjorden. Lokalt fiskemottak i Napp ble redningen. Her fikk vi vite at skreien sto lenger nord og vest. Her sto også silda.

En flott tur hadde vi, og tror nok at vi kommer tilbake.

Vi fikk en dag med bra vær.
Selv timer med leting etter fisk gav lite resultat.

Årets sommertur

Årets sommertur var en hyggelig og lite stresset tur. Eneste negative var hotellet – Bergstaden hotell på Røros var rett og slett elendig.

Vi hadde to dager hvor vi vandret rundt i Røros, koste oss med god mat. Været var med oss sol, men ikke for varmt.

Etter Røros gikk turen via Folldal til Venabygd fjellet hvor vi overnattet på Venabygd Fjellhotell, som kan anbefales.

Nappstraumen

Etter at vi har måttet avlyse tur til Nappstraumen 2 år på rad pga. Corona virus, håper vi på at det blir tur i mars 2022. Vi er alle fullvaksinert, og blir ikke situasjonen verre enn nå så er vi på plass.

Ny hytte på Hardangervidda.

Da har jeg sammen noen gode venner fått leid ei lita hytte på Hardangervidda sammen med fiskerett i et større vann. Hytta har vi på åremål i 5 år.

Flott fisk er der også..

Lofoten 2018

Da er alle planer stort sett ferdige og jeg gleder meg til nok en tur til Nappstraumen og Lofoten.
Reisen opp blir enklere i år, da vi flyr helt frem til Leknes, og da er det bare en kort kjøretur på ca. 10 min. frem til der hvor vi skal være.

Kan vi oppleve noenlunde det samme som i 2017, blir det bare en fantastisk opplevelse. Kanskje vi igjen får problemer med bagasjevekt på flyet?

Her skal vi være i en uke.

På plass i ny leilighet

Da er vi innflyttet og har begynt å få på plass tingene våre, men hvor mye vi har…  Den nye leiligheten er marginalt større enn den vi flyttet fra, så da skal det også være plass til alt vi hadde, men fy flate hva vi har.

I dag har vi også fått vinteren her med snø – mye snø. Vi rakk akkurat å få flyttelasset innomhus så begynte det å drysse hvite snøfnugg ovenfra.   Det har i løpet av natta og dagen i dag kommet minst 20 cm. Måtte en snartur til Drammen og gamle leiligheten for å vise vaskefolka jobben de skulle gjøre for oss.

Samtidig med flytting er planene lagt for neste års store havfisketur som igjen går til Nappstraumen. Gleder meg enormt. 5 gode venner, min sønn og jeg reiser til Leknes 11.4 🙂

Ut på tur igjen.

Så er det snart ny tur til Averøy og havfiske. Kanskje jeg der får prøvd den nye snella mi? Daiwa Tanacom 1000 elektrisk. Sparer skulda mi for belastning når vi skal sveive inn for forflytning. Har du skikkelig fisk på, så blir det nok ordinær manuelt tenker jeg.
Turen er booket og vi er klare for nok en tur på havet, så får vi håpe at værgudene er med oss denne gangen også. Fisk sa du…. Klart vi får fisk 🙂

 

Dette fikk vi sist 🙂

Ny havfiske tur

Etter noen tids planlegging er tur bestilt. Denne gangen skal vi 9 stk. på tur til Lofoten og Nappstraumen. Vi reiser med fly til Evenes og blir hentet i buss som tar oss til Napp.

Her skal vi være en uke på Nordic sea Angling sitt anlegg, og vi håper at vi kommer til innsiget av stor praktfull skrei.

Det blir lagt ut bilder og kommentarer daglig.

Windows 10

De fleste har vel allerede oppdatert Windows til versjon 10. Etter de erfaringene jeg har gjort må jeg bare gratulere Microsoft som kar klart å lage en totalt ny versjon med mange gode nyheter, Både synlige og ikke minst usynlige.  Her har man virkelig lagt seg i selen og laget et meget bra operativsystem, og det er en stund siden sist.

Jeg sitter nå på en «gammel» bærbar (ble kaldt det når den var ny for 5 år siden), og oppgraderingen gikk helt forbilledlig og uten ett eneste problem. Alle installerte programmer virket som de skulle, og ikke minst «start» var kommet tilbake. 🙂

Så til dere som ikke har oppgradert enda, Gjør det nå mens det er gratis 🙂 Her finner du alt du trenger : https://www.microsoft.com/nb-no/windows/windows-10-upgrade

Lykke til

 

Ny tur til Averøy

Flott torsk tatt i vår på Averøy
Flott torsk tatt i vår på Averøy

Da er sommeren over og det har ikke blitt mangefisketurer av forskjellige årsaker. Nå håper vi på brukbart vær og at vi kommer oss ut på havet for en skikkelig havfisketur igjen. Torsdag morgen drar vi 4 stykker nordover til Nordmøre for forhåpentligvis finne stor-torsken og en kveite eller 3.